2024-07-25 15:31

Vladimir Putin, DISCURS furibund la un an după ce a invadat Ucraina: “NATO a jucat murdar, ei au început războiul”

 |  11:19
Vladimir Putin, DISCURS furibund la un an după ce a invadat Ucraina: “NATO a jucat murdar, ei au început războiul”

Vladimir Putin susţine un discurs în faţa camerelor reunite ale parlamentului rus. Este pentru prima dată când o face de la începutul invaziei din Ucraina, care a început în urmă cu aproape un an.

“În discursul de astăzi vom aborda situaţia complexă din Rusia. Voi discuta despre vremuri grele pentru ţara noastră pentru că ne aşteaptă nişte schimbări extraordinare în întreaga lume, nişte evenimente istorice care vor determina viitorul ţării şi al poporului nostru. Fiecare dintre noi este responsabil pentru ceea ce se întâmplă.

În spatele nostru, s-a pregătit un scenariu complet diferit pentru că ceea ce s-a întâmplat în Donbas a devenit de fapt o bază pentru o mare minciună. Pur şi simplu, ei au câştigat timp închinzând ochii la sinuciderea politică, la represiunile şi violenţa asupra celor care locuiau în acele zone din Donbas.

Sigură că ei nu au pierdut timpul şi şi-au trimis batalioanele acolo, au trimis arme acolo. Vreau să subliniez în mod special că înainte de începerea operaţiunii speciale au avut loc discuţii între Kiev şi Vest în ceea ce priveşte livrăile de arme, arme grele şi avioane. Ne amintim că regimul de la Kiev a insistat să obţină arma nucleară. Despre asta s-a discutat public.

SUA şi NATO au accelerat amplasarea laboratoarelor secrete biologice la frontierele noastre pentru a pregăti teatrul viitorului război şi sigur că regimul de la Kiev s-a pregătit pentru un mare război, iar astăzi se recunoaşte în mod public.

Sigur că n-au nicio jenă să invoce un spectacol diplomatic în ceea ce priveşte acordurile de la Minsk, au uitat de timpurile în care sângele a curs în Donbas şi vreau să vă spun că Rusia a încercat să rezolve aceste probleme în mod paşnic. Este o metodă de a încerca să ne înşele, vorbesc despre cei din Vest, aşa cum au făcut încercând să distrugă Irak, Libia, Iugoslavia. Noţiunile de ordine, de încredere, de cinste, nu sunt pentru ei. Nu mai vorbim de dictatură, de hegemonie, de colonialism şi s-au obişnuit să scuipe pe întreaga lume şi au o atitudine de acest tip faţă de propriile ţări încercând să îi înşele cu respectarea rezoluţiilor ONU în ceea ce priveşte securitatea din Donbas. Au devenit doar o minciună lipsită de principii şi noi ne apărăm, nu doar interesele, ci şi poziţia noastră referitoare la faptul că lumea actuală nu trebuie împărţită în lumea civilizată şi toate celelalte.

Trebuie, este nevoie, de un parteneriat cinstit care să excludă agresiunea şi agresivitatea. Suntem deschişi pentru un dialog sincer cu Vestul şi insistăm pe faptul că Europa şi întreaga lume au nevoie de un sistem de apărare şi mult timp am analizat împreună această idee şi am lucrat pentru a implementa, însă răspunsul primit a fost unul ipocrit.

În ceea ce priveşte acţiunile concrete, extinderea NATO spre frontierele noastre, crearea unor sisteme anti-rachetă în Europa şi Asia, aşa-zisa umbrelă de apărare reprezintă, de fapt, o escaladare a contingentului militar la frontiera cu Rusia. Şi vreau să subliniez următorul lucru, că nicio ţară din lume nu are un astfel de număr de arme desfăşurate în străinătate precum SUA. Sute de astfel de sisteme în întreaga lume şi e suficient să te uiţi pe hartă pentru a vedea aceste lucruri.

Este de văzut cum au ieşit din acordurile fundamentale mondial în mod unilateral, au reziliat aceste acorduri pe care le-au încheiat cu întreaga lume. Nu numai că au făcut asta, dar în decembrie 2021 am primit un acord de contracte privind garanţia de securitate, dar în toate poziţiile cheie pentru noi am primit un refuz direct şi am înţeles că au planuri agresive împotriva noastră şi nu se pregătesc să rezolve pe cale paşnică. Informaţiile primite nu ne-au dat de ales, am înţeles că în februarie 2022 se pregăteşte o acţune de pedepsire în Donbas cu artilerie, cu tancuri, cu avioane", a declarat Vladimir Putin, citat de Antena 3.

"Poporul din Ucraina a devenit ostaticul Vestului. Noi luptăm pentru ei. I-au transformat în carne de tun. Este o problemă existenţială. Ţintesc generaţia noastră tânără, îşi vor creşte atacurile informatice, distrug ideea de familie şi abuzează copiii. Sunt conduşi spre distrugere spirituală. Datoria noastră este să ne protejăm copiii de Vestul decadent"

"Avem echipamente mai bune ca în Vest, trebuie să le producem la scară largă, intern. Avem cercetători şi specialişti. Vestul a început şi un război economic, dar nu vor avea succes. Iniţiatorii sancţiunilor se pedepsesc singuri. Ne-au furat rezervele comerciale şi ne-au atacat infrastructura, ca să ne forţeze cetăţenii să sufere, vor să destabilizeze societatea noastră din interior, dar nu vor avea succes", a mai spus Putin.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE