2024-04-30 08:00

Klaus Iohannis, mesaj alături de șeful NATO: ”E nevoie de PLANURI foarte concrete ca în cazul unui atac”

 |  18:06
Klaus Iohannis, mesaj alături de șeful NATO: ”E nevoie de PLANURI foarte concrete ca în cazul unui atac”

Este nevoie de mai multă forță de apărare și descurajare pe Flancul Estic al NATO, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni, într-o conferință comună cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

„Este nevoie de mai multă forță de apărare, de descurajare pe Flancul Estic. Acest lucru l-am spus de mult, de la început, ca să fiu foarte specific, și chiar astăzi cu domnul secretar general (al NATO, n.r.) am discutat aceste chestiuni. După părerea mea, este nevoie de un număr sporit de militari aliați, dar asta nu este suficient. În plus, pentru a putea reprezenta o descurajare și apărare solidă, este nevoie de echipamente, mai exact de echipamente pre-poziționate”, a declarat șeful statului, răspunzând la întrebările presei.

„Despre aceste lucruri am discutat, și despre creșterea prezenței, și despre pre-poziționarea de echipamente, la Summitul de la Madrid, însă este nevoie de concretizarea acestor decizii. La Madrid, decizia a fost mai degrabă generică, toată lumea a fost de acord că asta trebuie făcut, dar acum doresc, cel puțin asta a fost partea mea, doresc să trecem la fapte”, a precizat Klaus Iohannis.

„În plus, este nevoie de planuri foarte concrete ca în cazul unui atac să se știe foarte exact cine, ce trupe și unde trimite, nu putem să lăsăm astfel de decizii pentru un ultim moment și să fim atunci luați prin surprindere. Este nevoie, în afară de aceste planuri, de dezvoltarea unor structuri logistice, de exemplu, pentru carburanți ș.a.m.d. Toate acestea, după părerea mea, după părerea noastră, sunt necesare și cred că la Summitul de la Vilnius de anul viitor, cel puțin așa am discutat astăzi, este posibil să avem decizii mult mai curajoase și mult mai concrete în aceste domenii”, a mai spus Președintele României.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE