2024-05-03 18:24

Iohannis: "Dragi români, vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți și pe ceilalți. Nu-i de joacă. Respectați restricțiile"

 |  11:34
Iohannis: "Dragi români, vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți și pe ceilalți. Nu-i de joacă. Respectați restricțiile"

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o şedinţa de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au participat premierul Florin Cîţu, secretarul de stat Raed Arafat şi miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii. Șeful statului susține că nu vor fi introduse restricţii noi, însă rămân cele în vigoare, subliniind că, din păcate, pandemia este în continuare cu noi.

„Pandemia, din păcate, e cu noi, chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate. Dragi români, vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți și pe ceilalți. Nu-i de joacă. Nu vom introduce restricții noi de Sărbători, dar restricții în vigoare acum rămân toate în vigoare. Sunt obligatorii, nu opționale. (...) În perioada Sărbătorilor aveți grijă de voi, de cei dragi vouă. Respectați restricțiile”, a spus șeful statului.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 24 decembrie a.c., ora 10:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîţu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a anunţat Administraţia prezidenţială.

Şedinţa a avut loc în condiţiile în care în 26 decembrie ar urma să fie adusă în ţară prima tranşă de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, iar din 27 decembrie ar urma să înceapă vaccinarea cadrelor medicale.

"În ce priveşte campania de vaccinare, pot să vă confirm, campania de vaccinare începe în România şi în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27, duminică. Se începe cu o primă tranşă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranşe de vaccin şi aşa se va continua, până când toată populaţia beneficiază de vaccin", a spus şeful statului. El a subliniat că "aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene". "Noi şi experţii recomandăm tuturor românilor să fie pregătiţi să se vaccineze", a mai spus Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE