2024-05-03 23:34

Un nou INCENDIU la Spitalul de Copii din Galați. Zeci de micuți au fost evacuați

 |  17:59
Un nou INCENDIU la Spitalul de Copii din Galați. Zeci de micuți au fost evacuați

Pompierii din Galaţi au fost solicitaţi să intervină, joi, după ce s-a semnalat degajare de fum la un laborator al Spitalului de Copii Galaţi. Zeci de persoane din interior au fost evacuate de urgență. Între acestea s-au regăsit și 50 de copii. Trebuie amintit că pe 6 octombrie anul trecut, la acelaşi spital a izbucnit un alt incendiu, de data aceasta în bucătărie, iar 85 de persoane, între care 41 de copii, s-au autoevacuat.

”La data de 19 ianuarie 2022, ora 16.09, poliţiştii din Galaţi au fost sesizaţi telefonic, prin 112, cu privire la faptul că, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii ”Sfântul Ioan” din Galaţi, s-a declanşat alarma de incendiu, iar, la etajul 2 al clădirii, de la laboratorul de analize se vede fum. La faţa locului au ajuns atât echipaje de Poliţie, cât şi din cadrul ISU Galaţi, iar, după intervenţia celor din urmă, s-a stabilit faptul că alarma de incendiu s-a declanşat urmare a unui scurtcircuit la o lampă de iluminare, amplasată în plafon, care a degajat mai fum, fără flacără”, a transmis, joi, IPJ Galaţi, care a anunțat că ”în cauză, se va întocmi dosar penal pentru distrugere din culpă”.

Din fericire nu au fost victime. S-au autoevacuat 50 de copii, alături de 30 de aparţinători şi de 20 de cadre medicale.

ISU Galaţi a transmis că alarma a fost dată, după ce un corp de iluminat dintr-un laborator a luat foc, acesta a căzut pe ciment, iar întreaga incintă a fost inundată cu fum. În acel moment a pornit instalaţia de detectare a incendiului.

În 6 octombrie 2022, la acelaşi spital a izbucnit un incendiu în bucătărie, iar 85 de persoane, între care 41 de copii, s-au autoevacuat, scrie News.ro. Pompierii au intervenit şi atunci cu mai multe echipaje, iar intervenţia s-a finalizat fără a exista persoane care să aibă nevoie de ajutor medical.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE