2024-05-03 21:54

INCENDIU în Delta Dunării. Arde vegetația în apropiere de case

 |  19:54
INCENDIU în Delta Dunării. Arde vegetația în apropiere de case

Un incendiu de proporţii este în plină în desfăşurare în Delta Dunării. Arde vegetaţia în apropiere de casele cu acoperiş de stuf ale localnicilor din Crișan, iar intervenţia pompierilor este extrem de dificilă.

Militarii ajung cu bărcile în această zonă greu accesibilă și folosesc apă din Dunăre, scoasă cu motopompele. Duc și acum o luptă titanică, iar flăcările înalte de 20 de metri riscă să ajungă la pensiuni și locuințe.

Incendiul de vegetaţie acoperă o suprafaţă mare şi focul s-a apropiat periculos de case din Crişan, judeţul Tulcea: flăcările sunt la doar 800 de metri de câteva pensiuni. Cerul s-a întunecat de fum, iar oamenii se tem pentru proprietăţile lor.

Localnicii au tras preventiv furtunurile şi au udat acoperişurile ca în cazul în care vreo scânteie ajunge la ele, să nu izbucnească o nenorocire.

Intervenţia pompierilor este extrem de dificilă în zonă din cauza accesului greoi din Deltă. Primele echipaje au cerut la rândul lor sprijin.

Pompierii sunt nevoiţi să intervină din bărci folosind apa Dunării pentru motopompe. Speră să poată opri focul înainte de-a ajunge la casele oamenilor.

Cauza probabilă este focul pornit nesăbuit, pentru curăţarea terenurilor, şi scăpat de sub control.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE