2022-01-28 04:54

INCENDIU devastator la Miercurea CIUC - 20 de case au ars, iar 230 de persoane au fost evacuate și cazate într-o sală de sport

 |  07:00
INCENDIU devastator la Miercurea CIUC - 20 de case au ars, iar 230 de persoane au fost evacuate și cazate într-o sală de sport

Un număr de 20 de case de lemn au ars, parţial sau în totalitate, în incendiul violent care a cuprins joi seara locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc. Un număr de 230 de persoane afectate vor fi cazate într-o sală de sport din oraş, informează Agerpres.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a informat că incendiul este localizat şi zeci de pompieri militari şi civili intervin pentru lichidarea lui.

"Au fost afectate de flăcări în jur de 20 de case din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp; în acest moment, incendiul este localizat şi se intervine pentru lichidarea lui, cu 4 autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, în cooperare cu SVSU Ciceu, Păuleni, Frumoasa şi Sâncrăieni", a precizat ISU Harghita.

Primarul municipiului, Korodi Attila, a declarat pentru Agerpres că, din primele evaluări, 230 de persoane vor fi cazare la Sala de sport "Eros Zsolt", dar este pregătită şi o a doua sală de sport, în cazul în care va fi nevoie.

„Saltele vin de la Primărie, de la Caritas, de la Direcţia Socială de la Consiliul Judeţean, de la spital, de la Armată şi de la primăriile vecine", a spus Korodi Attila.

Atât primarul, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, au făcut apel la solidaritate şi i-au rugat pe locuitorii oraşului să vină în sprijinul celor afectaţi.

„Vorbim de oameni foarte săraci. Ca să putem să gestionăm câteva sute de oameni, orice ajutor, un ceai cald e bine-venit. Ştiu că şi unele restaurante s-au mobilizat”, a mai spus Korodi.

Un apel la solidaritate şi un îndemn la ajutor a fost postat pe pagina de Facebook şi de preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE