2024-05-05 17:01

Guvernul adoptă proiectul privind DESFIINȚAREA Secției Speciale

 |  17:52
Guvernul adoptă proiectul privind DESFIINȚAREA Secției Speciale

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, în şedinţa de Guvern, despre proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justitie (SIIJ), că este un obiectiv din programul de guvernare, cât şi un obiectiv în cadrul MCV. Proiectul de lege va fi trimis Parlamentului, după adoptarea de către Executiv.

”Începem cu proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ. Este un obiectiv din programul de guvernare, cât şi un obiectiv în cadrul MCV. Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au fost implicaţi în elaborarea proiectului, Ministerului Justiţiei şi desigur CSM pentru că au colaborat şi iată astăzi putem să analizăm şi să aprobăm acest proiect de lege care va fi înaintat Parlamentului”, a spus premierul, în deschiderea şedinţei Executivului. 

Pe 21 ianuarie, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a prezentat proiectul de lege, arătând că preluarea competenţelor Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) va fi realizată de 42 de procurori, dintre care 12 vor fi în Bucureşti.

Aceşti procurori vor fi desemnaţi de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ a fost pus în dezbatere publică.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE