2024-05-19 12:28

Grindeanu le închide ușa protestatarilor din CFR: “Nu există resurse pentru majorarea salariilor”

 |  13:05
Grindeanu le închide ușa protestatarilor din CFR: “Nu există resurse pentru majorarea salariilor”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, despre greva spontană de la CFR, că dacă s-ar mări cu 10% salariile în acest moment, majorarea solicitată de sindicatele feroviare, doar cu rata inflaţiei, impactul ar fi undeva la peste un miliard de lei. ”Vă spun sincer, în acest moment nu există aceste resurse", a spus Grindeanu.

”Am discutat acum cu directorii generali și economici de la CFR pe date economice reale. Este evident că sunt companii în dificultate. Asta este realitatea și nu trebuie să o ascundem. Anul viitor toate Companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică. Și asta în acord cu prevederile PNRR. Sunt deschis la dialog, dar bazat pe argumente economice sustenabile și nu pe poziții de forță. Bineînțeles că dialogul va continua până la găsirea celor mai bune soluții. Toate modurile de transport sunt prioritare pentru mine. Asta le-am transmis astăzi și celor de la CFR. Dacă am mări cu 10% salariile în acest moment, să spunem cu inflaţia, impactul este undeva la peste un miliard. Vă spun sincer, în acest moment nu există aceste resurse, e nevoie de aceşti paşi”, a afirmat Sorin Grindeanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-20

In legatura cu acest articol...

Urmările protestului CFR: Zeci de trenuri nu au mai plecat din gări ori s-au oprit în câmp. Mai mulți călători au plecat pe jos

Angajații CFR au intrat în grevă spontană luni dimineață




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE