2022-01-21 02:08

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu, trimis în JUDECATĂ pentru luare de MITĂ

 |  16:05
Fostul ministru Nicolae Bănicioiu, trimis în JUDECATĂ pentru luare de MITĂ

Fostul ministrul Nicolae Bănicioiu a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită și trafic de influență. Procurorii îl acuză pe Bănicioiu că ar fi primit de la doi oameni de afaceri, drept mită, aproape 800.000 de euro.

Încă de anul trecut, Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea asupra lui Nicolae Bănicioiu, la data faptelor ministru al Tineretului și Sporturilor, dar și ministru al Sănătății în Guvernul Ponta. 

Procurorii susțin că acesta ar fi obținut în perioada martie 2012 - aprilie 2014 suma de 800.000 de euro de la doi oameni de afaceri, pentru ca aceștia să fie numiți la conducerea a două spitale și pentru a fi alocați bani la unitățile medicale unde aceștia urmau să preia funcția de conducere. 

Pe lângă sumele pe care Nicolae Bănicioiu le-ar fi primit, ar fi dobândit și calitatea de asociat în cele două societăți comerciale dar și asigurarea legăturilor cu firmele cu care avea interese financiare. 

Până la soluționarea cazului, procurorii au pus sechestru pe un apartament pe care Nicolae Bănicioiu îl deține în Spania și asupra unui loc de parcare din București. Acestuia i s-a pus sechestru și pe părțile sociale pe care le deține în cele două firme, dar și pe toate conturile bancare. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE