2024-05-05 01:08

Fostul manager al Spitalului Malaxa, CONDAMNAT la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare

 |  17:15
Fostul manager al Spitalului Malaxa, CONDAMNAT la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului ”Nicolae Malaxa” din București, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Decizia aparține Curții de Apel București și e definitivă.

Suma care trebuie achitată de Secureanu, împreună cu celălalalt inculpat, Ionuț Tănase, unității medicale este de 140.000 lei.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Secureanu că și-a încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că, în calitate de manager al spitalului Malaxa și ordonator de credite, a dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat din dosar.

Banii au fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale) cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție.

Spitalul Malaxa s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 648.193,27 lei.

G4Media amintește că, în primă instanță, Secureanu a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare de Tribunalul București.

Secureanu e în prezent șef al spitalului din Jibou.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE