2024-04-25 01:39

FALSURI în acte pentru a evita carantina. Cum au fost prinși 16 români care s-au întors în țară

 |  22:53
FALSURI în acte pentru a evita carantina. Cum au fost prinși 16 români care s-au întors în țară

Poliţiştii din Iaşi s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări cu privire la folosirea unor certificate false pentru evitarea carantinării de unii români întorşi din străinătate, a anunţat, joi, Ministerul Afacerilor Interne.

MAI precizează că, începând din data de 1 iulie, Poliţia de Frontieră asigură verificarea autenticităţii şi valabilităţii certificatelor digitale privind vaccinarea, testarea sau vindecarea, măsură ce facilitează libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, iar triajul epidemiologic este realizat de reprezentanţii Direcţiei de sănătate publică.

"La 20 iulie a.c., poliţiştii români au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în ultima perioadă de timp, medici din cadrul DSP Iaşi, care participau la triajul epidemiologic pe Aeroportul Iaşi, au constatat că o parte a cetăţenilor ce revin în România din Marea Britanie şi în special persoanele care aveau plecarea de pe Aeroportul Luton prezintă o adeverinţă eliberată de autorităţile engleze, din care rezultă că au avut şi s-au vindecat de COVID-19. Specialiştii DSP au mai constatat, conform actelor puse la dispoziţie, că pasagerii care prezentau aceste documente au avut perioada îmbolnăvirii în intervalul 15 - 30.05.2021, considerând prin acest lucru că actele sunt falsificate", se arată într-un comunicat al MAI transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals şi uz de fals şi efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

"La data 22 iulie a.c., lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat o acţiune pe Aeroportul Iaşi, împreună cu Poliţia de Frontieră şi Poliţia Transporturi la un zbor dinspre Marea Britanie - Luton, iar, dintre cei 44 de pasageri, 11 au recunoscut că au adeverinţe false. Dosarul penal priveşte în prezent 16 persoane", se mai menţionează în comunicat.

MAI precizează că certificatul digital nu este un document obligatoriu la trecerea frontierei, însă, cu ajutorul lui, persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, cele care s-au recuperat după această afecţiune sau cele ce deţin un rezultat negativ la testarea COVID-19 pot dovedi situaţia lor epidemiologică "într-o modalitate operativă".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-29

In legatura cu acest articol...

INCENDII devastatoare în Turcia. Turist român: "Hotelurile au fost evacuate"

O româncă de 60 de ani, condamnată pentru cel mai valoros FURT din Marea Britanie

Cine este românul condamnat la ÎNCHISOARE pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Avocat: "O eroare judiciară foarte gravă"

Grecia trece în zona roșie. Ce trebuie să știe turiștii români




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE