2024-06-20 15:45

INCENDII devastatoare în Turcia. Turist român: "Hotelurile au fost evacuate"

 |  20:54
INCENDII devastatoare în Turcia. Turist român: "Hotelurile au fost evacuate"

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit în Turcia. Flăcările au ajuns și în zonele turistice, iar echipajele speciale au intervenit pentru a-i evacua pe oameni.

Marian Tiță, un român aflat în acest moment în apropiere de Marmaris, o regiune din Turcia care se află în prezent sub flăcări, a transmis pentru Antena 3 care este situația acum acolo.

„Eu sunt undeva lângă Marmaris, relativ la 20 de km de locul unde este incendiul acum. Sunt mai multe incendii simultane în Turcia în momentul ăsta. În Marmaris au fost astăzi două incendii mari.

Primul într-un cartier din Turcia unde sunt foarte multe hoteluri, pe faleză. Al doilea este în cartierul cel mai populat cu turiști în momentul acesta. Eu sunt într-un golf cu barca. Din câte am înțeles, hotelurile au fost deja evacuate acolo.

Mii de turiști sunt în siguranță. Sunt zeci de elicoptere care intervin la stingerea incendiilor. E o situație pe care am înțeles că turcii o au astăzi și în Bodrum și în Antalia și încă într-o localitate.

Vorbind cu localnicii, mulți speculau că este posibil să fie și o mână criminală pentru că se întâmplă multe simultan. Din ceea ce știu, sunt vreo 3 cartiere afectate, iar ca suprafață sunt câteva sute une de hectare care ard violent în momentul acesta.”

Zeci de sate, precum și unele hoteluri, au fost evacuate. Clădirile au ars și oamenii au fugit pe câmpuri, în timp ce pompierii la sol și elicopterele au încercat să oprească un incendiu în Manavgat, la 75 km la est de stațiunea Antalya.

Oficialii au spus că peste 60 de incendii au izbucnit în 17 provincii de pe coastele din Turcia ale Mării Egee și Mării Mediterane în această săptămână.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE