2024-05-03 15:24

EȘEC pentru Sorin Oprescu la Tribunalul București. Instanța i-a respins cererea de ANULARE a pedepsei

 |  17:44
EȘEC pentru Sorin Oprescu la Tribunalul București. Instanța i-a respins cererea de ANULARE a pedepsei

Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea lui Sorin Oprescu, prin care fostul edil al Capitalei voia să fie liber, deşi a primit o condamnare de 10 ani şi opt luni de închisoare. Oprescu a cerut în instanţă şi sesizarea Curţii Europene de Justiţie: tot fără sorţi de izbândă.

Fostul edil mai are două şanse să convingă judecătorii că ar fi avut parte de un proces abuziv. În iulie şi septembrie, magistraţii vor analiza alte căi de atac depuse de Sorin Oprescu. Până atunci, fostul edil va afla şi dacă va fi extrădat în România din Grecia, unde a fugit înainte de condamnare.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, formulată de catre petentul OSM. Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei până la pronunțarea hotararii de către C.J.U.E.. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de suspendare a executării Mandatului European de Arestare nr. ………., emis pe numele petentului OSM, până la soluționarea contestației la executare. Calea de atac se va exercita odată cu fondul cauzei. Acordă termen de judecată la data de 25.07.2022”, se arată în minuta Tribunalului București.

Curtea de Apel București l-a condamnat în lipsă pe Sorin Oprescu la 10 ani și opt luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit cinci ani și patru luni de închisoare. Sentința din 13 mai a venit după ce fostul edil al Capitalei a părăsit țara cu destinaţia Grecia. De altfel, Oprescu a fost reţinut în Grecia la trei zile după condamnarea definitivă.

El a fost arestat în primă instanţă, însă Curtea de Apel din Atena a considerat că, până la o decizie privind extrădarea, Oprescu poate rămâne în libertate. Fostul edil a trebuit să plătească o cauțiune de 5.000 de euro și este obligat să se prezinte la poliţie de două ori pe lună, pe data de 5, respectiv 16.

Până în 10 iulie, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii. În septembrie 2015, Sorin Oprescu a fost reţinut şi arestat preventiv. Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său, Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE