2024-05-05 06:04

Emil Boc anunță: Când ar putea fi roganizate evenimente precum Untold sau Electric Castle?

 |  13:56
Emil Boc anunță: Când ar putea fi roganizate evenimente precum Untold sau Electric Castle?

Emil Boc spune că dacă evoluția Covid-19 va fi ca până acum, cu cifre în scădere, sunt toate șansele ca de la începutul lunii septembrie să avem spectacole de mari dimensiuni, fie că este vorba de concerte în aer liber sau în spații închise.

„Dorim ca și spectacolele să-și urmeze cursul firesc. Pe actuala legislație avem stipulat că pot participa cel mult 5.000 de persoane, dar Electric Castle și Untold nu se pot desfășura. Din iunie, cred că vom  avea alte relaxări, sunt un susținător necondiționat al evenimentelor artistice și culturale. Am participat și la Operă, unde au fost peste 600 de oameni în sală, a fost un test pilot care a trecut. Sunt convins că cel târziu la începutul lunii septembrie vom avea evenimente artistice de dimensiuni mari. Nu cunosc supărarea asociației organizatorilor de mari evenimente, dar trebuie și astfel de manifestări artistice să beneficieze de un număr mai mare de spectatori”, spune Emil Boc. 

Emilian Imbri, fostul manager de la Spitalul Victor Babeș, este de părere că riscurile participării la astfel de evenimente aparțin fiecăruia în parte.

„Riscurile sunt pentru fiecare participant în parte, deci și le asumă fiecare. Nu e o răspundere pe care trebuie să și-o asume cineva. Singura obligație a organizatorului unui astfel de eveniment este să țină cont de măsurile impuse de autorități. Adică, să permită accesul doar celor vaccinați, să impună distanțare sau să ofere mască. Organizarea unor evenimente de mari dimensiuni ar putea să ducă la o creștere a numărului de infectări, dar un nou val pandemic e greu de prezis. Sunt mulți oameni vaccinați, mulți care au trecut deja prin boală și avem norocul unei perioade în care virusul e mai puțin activ. Sigur, după astfel de evenimente există riscul creșterii numărului de noi cazuri. La evenimente de acest gen organizate în afară au fost concerte-test, unde numărul de infectați a fost destul de mic, iar asta s-a datorat în principal respectării regulilor”, a declarat Emilian Imbri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE