2024-04-29 20:44

Elena Udrea a ajuns în custodia autorităților române. Va ajunge la Penitenciarul Târgșor

 |  16:22
Elena Udrea a ajuns în custodia autorităților române. Va ajunge la Penitenciarul Târgșor

Elena Udrea a fost predată de autoritățile bulgare în vama Giurgiu-Ruse. De aici, aceasta va fi transferată la penitenciarul Târgșor, unde are de ispășit o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Fostul ministrul Elena Udrea va fi încarcerată la Penitenciarul Târgșorul Nou de lângă Ploiești, fiind o închisoare dedicată femeilor. Timp de 21 de zile ea va rămâne în carantină, iar apoi o să fie închisă alături de celelalte deținute.

În 10 iunie, Curtea de Apel de la Sofia a decis că Elena Udrea poate fi extrădată în România.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute” la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

În decembrie 2018 a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

A fost condamnată din nou, dar plecase din țară înainte ca instanța să dea sentința. A fost găsită în Bulgaria, iar autoritățile române au făcut cerere de extrădare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE