2024-04-26 21:01

Drumul spre stațiunea PĂLTINȘ, închis din cauza ninsorii

 |  09:45
 Drumul spre stațiunea PĂLTINȘ, închis din cauza ninsorii

Drumul judeţean 106 A Răşinari - Păltiniş a fost închis circulaţiei, duminică dimineaţă, pentru a permite drumarilor să îl deszăpezească, a anunţat purtătoarea de cuvânt a societăţii de drumuri, Monica Iliescu, potrivit Agerpres.

Staţiunea Păltiniş este singura cu pârtii amenajate din judeţul Sibiu. 

"DJ 106A Răşinari-Păltiniş este închis circulaţiei. Ninge abundent. Se acţionează cu trei utilaje cu lamă şi material antiderapant (până la această oră s-au folosit 35 tone material antiderapant). Numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări şi informaţii legate de starea drumurilor este 0269.210.884 (apelabil 24 ore din 24)", a declarat Monica Iliescu.

Unul din reprezentanţii complexului de pârtiii Arena Platoş din Păltiniş, Dan Gherman, a precizat pentru Agerpres, că angajaţii se află în comuna Răşinari, învecinată staţiunii, aşteptând redeschiderea drumului.

"Drumul este blocat, închiderea circulaţiei ne afectează. 60 - 70 % din turişti urcă zilnic în Păltiniş, restul de 30 % sunt cei care sunt cazaţi în staţiune, în funcţie de perioadă. Capacitatea staţiunii este foarte mică de cazare, faţă de volumul nostru de clienţi pe care îl avem în resort, într-o zi. Noi avem toţi angajaţii opriţi în Răşinari, ca să fie primii când se deschide drumul, să fim eficienţi ca să deschidem resortul cât mai repede", a explicat Dan Gherman.

Duminică este pentru prima dată în iarna lui 2023, când staţiunea Păltiniş se laudă cu un strat aşa de zăpadă naturală de peste un metru, potrivit meteorologilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE