2024-05-07 10:06

Detalii neștiute despre COPILUL din Danemarca, luat de lângă părinți. Gabriela Firea: ”Autoritățile daneze au fost surprinse”

 |  23:06
Detalii neștiute despre COPILUL din Danemarca, luat de lângă părinți. Gabriela Firea: ”Autoritățile daneze au fost surprinse”

Ministrul Muncii, Gabriela Firea a povestit la RealitateaPlus modul cum au acționat autoritățile române pentru a ajuta copilul, dar și familia de români din Danemarca. Astfel, ancheta socială făcută a concluzionat că bunicii din România sunt dispuși și au posibilitatea să îl crească pe micuț până când se clarifică lucrurile.

”Am luat atitudine imediat, am discutat cu ministerul de Externe, vreau sa va spun ca am primit informatia ca municipalitatea din orasul respectiv a fost chiar impresionata de raspunsul prompt si ferm din partea autoritatilor romane. Noi am facut deja o ancheta sociala si familia extinsa a copilului poate sa-l primeasca imediat.

Din pacate, nu am putut sa aflam nimic despre starea de sanatate a copilului, ceea ce este regretabil. Noi nu intervenim in actiunea de pe teritoriul Danemarcei, dar avem si noi legile Romaniei, care sunt la nivel european și prevad interesul superior al copilului. Ancheta sociala a relevat faptul ca bunicii materni au posibilitatile si materiale, si morale, de a creste copilul, pana se rezolva situatia parintilor, iar bunicii paterni si-au dat acordul.

Nu cred ca este cazul sa intervina chiar presedintele, cred ca autoritatile daneze au fost oricum surprinse de faptul ca din Romania au intervenit doua ministere, cel al Familiei si cel de Externe.

Sa nu se inteleaga ca Ministerul Familiei incurajeaza violenta, de niciun fel, fizica sau verbala, asupra copiilor. Autoritatile daneze nu au oferit prezumtia de nevinovatie acestei mame care si-a dorit extrem de mult acest copil si are si studii de psihologie, deci este greu de crezut ca si-ar fi ranit copilul.”, a spus Gabriela Firea, la Realitatea Plus.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE