2024-04-27 01:54

DECIZII de ultimă oră: Anunțul Prefectului Capitalei după depășirea ratei de infectare de 6 la mie

 |  15:21
DECIZII de ultimă oră: Anunțul Prefectului Capitalei după depășirea ratei de infectare de 6 la mie

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că Bucureștiul nu va intra în carantină, după ce rata de infectare a ajuns marți la 6.22, dar că încă nu a convocat astăzi o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență și că așteaptă recomandări de la Ministerul Sănătății și de la Direcția de Sănătate Publică.

”Astăzi nu am convocat ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, am cerut măsuri de la toți membrii Comitetului. Aștept și analiza DSP și propuneri.

Avem în plan telemunca pentru angajații noștri. Pentru populația generală există deja norme pentru decalarea programului de lucru.

Înțeleg că la ora 16.00 există un comitet științific la Ministerul Sănătății. Trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare.

La acest moment am dispus deja înăsprirea controalelor și căutăm baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înțeleg să respecte restricțiile.

Închiderea mall-urilor? Nu am încă o recomandare. Aștept recomandări.

Bucureștiul are cam 25% din economia națională, trebuie luate în considerare toate aceste elemente.

Cei mai mulți dintre membrii Comitetului pentru situații de urgență propun menținerea măsurilor actuale și înăsprirea controalelor.

Nu carantinăm, se iau în calcul măsuri care să protejeze mai bine pupulația” a declarat Prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Prefectul nu exclude varianta ca învățământul să se mute online pentru elevii din București Ilfov, unde rata de infectare a trecut de pragul de 6.00. Afirmațiile au venit în contextul în care Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că școala va trece online doar în caz de carantinare a localității. De asemenea, Stoica a precizat faptul că se pregătesc doar noi măsuri, în niciun caz carantină.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE