2024-04-29 20:23

VIDEO David Popovici și Robert Glință, întâmpinați de sute de români la aeroport

 |  21:43
VIDEO David Popovici și Robert Glință, întâmpinați de sute de români la aeroport

Sportivul David Popovici a revenit în ţară, duminică seară, după performanţa istorică de la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta, competiţie la care a obţinut două medalii de aur. Alături de Popovici a revenit şi Robert Glinţă.

Sportivii au fost întâmpinaţi la scara avionului, înainte de ceremonia de la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, de ministrul Sportului, Eduard Novak, de preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi de preşedinta FRNPM, Camelia Potec.

"Vraau să le muțumesc celor care au crezut în mine, tuturor românilor care m-au urmărit, care au venit să mă urmărească la Budapesta, care m-au urmărit la TV. Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături", a spus David Popovici.

David Popovici a vorbit și despre Campionatele Europene de natație organizate la Otopeni. Sportivul este nerăbdător să participe la europenele de juniori.

„Abia aștept să concurez la europenele de juniori. Vreau să mă simt cum s-au simțit sportivii maghiari acum. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne strige numele când avem o probă. Vrem să ne simțit cu adevărat speciali! Cu siguranță vor fi niște europene memorabile!

Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună la noi în țară, dar sportul are nevoie de o mică resuscitare. În materie de ce o să-i cer, nu știu, voi vedea cum mă simt mâine. Dar abia aștept să văd cum am schimbat acest sport, sper să fi inspirat cât mai mulți oameni. Nu neapărat să se apuce de sport, dar să aibă o viață mai sănătoasă. Este unul dintre obiectivele mele”, a zis sportivul.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a trimis buchete de flori în culorile tricolorului lui David Popovici si mamei sale, precum şi întregii echipe de nataţie.

Popovici a obţinut aurul mondial la 100 m liber şi 200 m liber. Glinţă a concurat la Budapesta în probele de 100 m spate – locul 8 şi 50 m spate – locul cinci.

Luni, David Popovici va fi decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-26

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE