2024-05-05 19:07

Darius Vâlcov, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul tablourilor și lingourilor ascunse în pereți și în cimitir

 |  16:37
Darius Vâlcov, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul tablourilor și lingourilor ascunse în pereți și în cimitir

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat definitiv marţi la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.

La instanţa de fond, Vâlcov primise o condamnare de opt ani de închisoare, pedeapsă scăzută la şase ani la apel, după ce judecătorii au constatat că pentru infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia faptele s-au prescris.

Vâlcov a fost trimis în judecată în 2015 în acest dosar. La perchezițiile făcute atunci de procurori, procurorii au găsit un seif pe care Darius Vâlcov îl ascunsese în casele mai multor cunoscuţi sau parteneri de afaceri și în care se afla o adevărată comoară - peste un milion şi trei sute de mii de lei, 90.000 de euro, trei lingouri de aur, în greutate de trei kilograme, şi trei tablouri inscripţionate Renoir, Jean Cocteau şi, respectiv, Aurel Acasandrei. În total, la percheziții au fost găsite 172 de tablouri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE