2024-05-05 23:15

Corupție în Vamă. Șeful Biroului Vamal Iași, mai mulți vameși și un om de afaceri, reținuţi

 |  22:05
Corupție în Vamă. Șeful Biroului Vamal Iași, mai mulți vameși și un om de afaceri, reținuţi

Șeful Biroului Vamal Iași, Dănuț Bolohan, a fost reținut de DNA. De asemenea, au mai fost reținuți trei vameși si administratorul unei societăți comerciale. Un alt vameș a fost pus sub control judiciar. Toți sunt implicați într-un dosar de corupție și infracțiuni la regimul vamal, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 58 de milioane de lei.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, au efectuat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni la regimul vamal (cu un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 58 de milioane de lei) și evaziune fiscală, comise în perioada ianuarie 2022 - prezent, potrivit Ziarul de Iași.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a inculpaţilor: 

BOLOHAN DĂNUŢ, şef al Biroului Vamal de Frontieră Iaşi, în sarcina căruia s-au reţinut cinci infracţiuni de luare de mită, din care trei în formă continuată, 

ANDREICA SIMONA, funcţionar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iaşi, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită,

TIMOFTE CRISTIAN, funcţionar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iaşi, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită, în formă continuată,

Persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea unei infracţiuni de dare de mită.

De asemenea, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile (cu interdicţia de a-şi exercita funcţia pe perioada măsurii), începând cu data de 23 noiembrie 2022, faţă de TÎRNOVANU CRISTINEL-LEONARD, funcţionar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată, potrivit sursei citate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE