2024-05-03 20:57

Concert Al Bano și Romina Power la București și Cluj

 |  11:00
Concert Al Bano și Romina Power la București și Cluj

Unul dintre cele mai îndrăgite cupluri de solişti din muzica internaţională, Al Bano & Romina Power, îşi reia turneul "LIVE TOUR", întrerupt în anul 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, anunţă site-ul www.eventim.ro.

Cei doi cântăreţi concertează pe 11 noiembrie 2022 în Bucureşti, la Sala Palatului (ora 19.30) şi pe 13 noiembrie 2022, la Cluj-Napoca, pe stadionul BT Arena (ora 20.00), după ce concertul iniţial, din 2020, a fost amânat pentru 2021 şi reprogramat apoi pentru anul în curs, din cauza prelungirii stării de alertă sanitară în Europa (implicit şi în România).

Al Bano şi Romina Power vor veni să-i încânte pe bucureşteni şi pe clujeni atât cu melodiile care i-au consacrat ("Felicita", "Sempre Sempre", "Liberta", etc), dar şi cu piesele incluse pe cel mai recent album, "Raccogli L'attimo". Cei doi artişti au fost pe primele locuri în topurile muzicale ale anilor '80-'90, iar versurile melodiilor lor sunt fredonate şi astăzi în întreaga lume. Au câştigat numeroase premii importante încă de la începutul carierei. Faimosului duet de origine italiană nu îi este străin publicului românesc, Al Bano şi Romina Power concertând la Bucureşti în 2014. În plus, Al Bano a susţinut un concert şi la Târgu Mureş, în 2016, pentru ca doi ani mai târziu să cânte şi la Alba Iulia.

Potrivit organizatorilor, biletele vândute pentru concertele din 2021 rămân valabile pentru cele din 2022, iar dintre cei care aleg să le păstreze pentru concertul din 2022 vor fi extraşi 10 câştigători ce sunt invitaţi, după spectacol, la un cocktail surpriză ("meet & greet") împreună cu Al Bano şi Romina Power. Alternativ, spectatorii au dreptul de a solicita, în schimb un voucher, în valoare de aceeaşi sumă, pe care să-l utilizeze pentru orice alte evenimente/spectacole ale aceluiaşi organizator.

***

Al Bano şi Romina Power sunt unul dintre cele mai faimoase duete din muzica italiană, renumiţi prin hit-uri precum "Felicita", "Sempre sempre", "Nostalgia Canaglia" sau "Liberta".

Al Bano, pe numele său adevărat Albano Carrisi, s-a născut în 1943 într-un mic sat din Italia. Când era copil se ducea la şcoală cale de câţiva kilometri, cu bicicleta sau cu trenul. După-amiezile, după ce se întorcea de la şcoală, lucra la câmp, timp în care cânta melodii pe care le născocea şi-i rămâneau apoi în suflet. Când a împlinit 17 ani, a pornit spre Milano. A început să lucreze în construcţii, iar banii strânşi îi trimitea acasă, scriind familiei că o duce bine.

Într-o zi, a citit prin ziare că Adriano Celentano caută tinere talente şi s-a dus să-şi încerce norocul. I s-a spus personal, de către marele Celentano, că are voce frumoasă şi a fost menţinut printre colaboratorii săi. În 1965, a fost trimis, din iniţiativa aceluiaşi Celentano, la concursul de preselecţie pentru festivalul de muzică uşoară de la San Remo. Atunci a văzut-o pentru prima dată pe Romina. S-au plăcut de cum s-au văzut.

În 1966, Al Bano are un mare succes cu cântecul ''Nel stele'', care ajunge repede pe locul întâi în topurile italiene. Un an mai târziu, el însoţeşte trupa Rolling Stones în turneul său prin Italia. În  1968, înregistrează pentru radio, după care începe să fie asaltat de casele de discuri. Primeşte oferte pentru a juca în filme. Puţini sunt cei care ştiu că Romina i-a fost parteneră mai întâi pe ecran şi numai după aceea în viaţă.

Actriţă şi cântăreaţă, Romina Francesca Power s-a născut în Los Angeles (California), pe 2 octombrie 1951, fiind fiica unor celebri actori: neuitatul june prim al anilor '30, actorul Tyrone Power, şi actriţa de origine mexicană, Linda Christian. După divorţul părinţilor din 1956, pleacă, împreună cu mama şi sora ei Taryn, iniţial în Mexic, apoi se stabilesc în Italia. Urmează un colegiu bun în Anglia, şi este din ce în ce mai interesată de muzică, ascultând The Beatles şi Bob Dylan, muzică americană şi mariachi mexican. De asemenea, cânta la chitară şi compunea.

În film îşi face debutul la vârsta de 14 ani cu rolul Stella din filmul "Menage all'italiana", unde joacă alături de actorul italian Ugo Tognazzi, dar îi este pentru prima oară admirată interpretarea în drama "Marquis de Sade: Justine", adaptarea cinematografica a romanului ''Justine ou les malheurs de la vertu'' al Marchizului de Sade, film regizat de Jesus Franco. Fără a avea succese deosebite în film, actriţa a interpretat roluri secundare alături de mari actori cum ar fi: Klaus Kinski, James Coburn, Robert Hoffmann etc. În 1967, Albano şi Romina s-au întâlnit în timpul filmărilor la producţia "Nel Sole", numit după una dintre piesele artistului. În 1970, cei doi s-au căsătorit în Cellino San Marco. Au filmat împreună câteva filme, între 1967 şi 1983. Cu toate acestea, între 1969 şi 1974, Romina Power a lansat trei albume solo.

În 1975, cuplul a lansat albumul de debut, "Dialogo", urmat de un lung şir de materiale discografice. Un an mai târziu, cei doi au reprezentat Italia la Eurovision cu piesa "We'll Live It All Again", interpretată în engleză şi italiană. Câţiva ani mai târziu, în 1982, ei au "spart" topurile cu 4 hituri care au făcut şi înconjurul lumii.

Albano împreună cu Romina, o adorabilă prezenţă scenică, câştigă, în 1982, premiul al doilea la San Remo cu un cântec care va face ocolul lumii cu iuţeala fulgerului: ''Felicita''. Lucrurile se schimbă radical, iar cuplul Al Bano - Romina Power cunoaşte un adevărat triumf. Piesa a devenit un hit şi s-a vândut în peste 6 milioane de exemplare, în 1985 primind German Golden Globe. În acelaşi an, cuplul lansează două albume: "Felicita" şi "Che Angelo Sei".

Anul 1984 le aduce marele premiul al Festivalului San Remo, cu piesa "Ci sara", de pe albumul "Effetto Amore". În 1986 îşi mai încearcă norocul la Eurovision cu "Magic Oh Magic", însă încheie concursul pe poziţia a şaptea. Urmează un contract semnat cu WEA şi lansarea albumului de succes "Sempre sempre".

În 1987, apare unul dintre cele mai cunoscute albume Albano şi Romina Power, "Liberta", dar este şi anul unei noi participări la San Remo cu "Nostalgia canaglia".

Doi ani mai târziu, apare albumul "Fragile", care include un duet Romina şi Tyrone Power Jr., fratele său. În 1990, Albano şi Romina lansează două noi albume de studio, "Fotografia di un momento" şi "Weihnachten bei uns zu haus". După 1990, cuplul vizitează România şi are un succes imens cu muzica lor atât în inima nostalgicilor melomani, cât şi în rândul tinerilor care nu le cunoşteau muzica.

Un an mai târziu, cuplul aniversează 25 de ani de mariaj. Fericirea însă a ţinut puţin timp, pentru că, în ianuarie 1994, fiica lor cea mare, Ylenia Carrisi, dispare în New Orleans. Pentru cei doi începe o perioadă de coşmar, căutări nesfârşite, iar cariera muzicală intră într-un con de umbră. Al Bano s-a despărţit de Romina, în 1999. Pe lângă Ylenia, născută în 1970, cuplul mai are trei copii - Yari (1972), Cristel (1985) şi Romina Jolanda (1987).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE