2024-04-30 06:15

UPDATE Pentagon: Biden a aprobat trimiterea a 1.000 MILITARI americani în România

 |  16:12
UPDATE Pentagon: Biden a aprobat trimiterea a 1.000 MILITARI americani în România

Președintele Joe Biden a aprobat oficial, miercuri, trimitere de trupe americane în Europa de Est, inclusvi în România, iar Pentagonul urmează să anunțe că trupele vor fi desfășurate „în următoarele zile”, au declarat oficiali americani pentru CNN.

UPDATE:

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a confirmat, miercuri, informațiile apărute inițial în presă, conform cărora președintele SUA Joe Biden a aprobat desfășurarea de forțe militare americane în Europa, inclusiv în România. 

Desfășurările sunt o dovadă de susținere față de aliații NATO care se simt amenințați de mișcările militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei, susțin oficialii.

Se așteaptă ca Pentagonul să anunțe, la ora 17 (ora României) că trupele vor fi desfășurate în locații din Europa. Astfel vor fi trimiși aproximativ 2.000 de militari americani în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO, inclusiv România, mai notează CNN.

În România ar urma să fie desfășurați 1.100 de soldați americani, conform CNN, citat de Digi24

Președintele Joe Biden a anunțat pe 29 ianuarie că va trimite un număr de militari americani în Europa de Est „în curând”, ca urmare a situației tot mai tensionate din Ucraina. Acesta a exclus posibilitatea desfășurării de trupe în Ucraina, care nu face parte din Alianța Nord-Atlantică. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-02

In legatura cu acest articol...

Reacțiile președintelui Iohannis și ale premierului Ciucă la anunțul SUA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE