2024-04-26 05:41

Ce RESTRICȚII pregătește Guvernul. Raed Arafat: ”Clar vor fi niște discuții!”

 |  23:03
Ce RESTRICȚII pregătește Guvernul. Raed Arafat: ”Clar vor fi niște discuții!”

Secretarul de stat Raed Arafat nu ia în considerare un lockdown în România, însă nu a negat zvonul privind introducerea obligativității circulației cu declarație pe propria răspundere începând cu ora 22.00 față de ora 23.00 cum este reglementarea în vigoare, după ce numărul cazurilor de covid a început să crească. În plus, au fost confirmate și versiunile britanică, sud-africană și braziliană de COVID-19 în țara noastră.

„Noi nu avem nicio discuție pe masă pentru lockdown, nici nu se pune problema, în niciun caz lockdown”, a declarat Raed Arafat. 

Secretarul de stat nu a respins varianta de a se circula cu declarație pe propria răspundere începând cu ora 22.00, însă a specificat faptul că nu s-a luat o decizie cu privire la acest aspect.

„Circulația pe timp de noapte este limitată acum la ora 23.00. O să venim cu Hotărârea de prelungire a stării de alertă, clar vor fi niște discuții dacă e necesar să se umble la alte măsuri. În grupul științific am discutat mai multe aspecte, dar până nu trec prin CNSU e mai bine să nu speculăm”, a declarat Raed Arafat luni seara la un post TV.

„În București s-a constatat incidența de peste 3 la mie și s-au luat măsurile de închidere a restaurantelor, teatrelor și cinematografelor, adică a locurilor unde există posibilitatea unui contact prelungit fără protecție. La Timișoara, incidența este aproape 7,5. E clar că rata de răspândirea este mare în zonă, ducând la o presiune mare pe sistemul sanitar, soluția fiind de carantinare a Timișoarei și a localităților limitrofe, așa-numitele dormitoare ale Timișoarei, pentru că acolo sunt rezidenți cei care lucrează în municipiu", a precizat secretarul de stat.

Referitor la soluții, Raed Arafat a declarat: „Am luat măsuri pentru care am fost criticați: testele negative realizate în ultimele 72 de ore la îmbarcare în avioanele care vin din țările aflate în zonele galbene spre România. Vaccinul rămâne la soluția optimă. E posibil să ajungem la alte doze de rapel, la fel ca în cazul vaccinului antigripal, pentru că apar mutații care necesită noi doze”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-08

In legatura cu acest articol...

Dan Barna, SUSȚINERE 100% pentru Vlad Voiculescu: ”Și-a asumat toată această luptă”

Dosar penal după nereguli GRAVE în secția ATI de la Sibiu. Imagini cutremurătoare




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE