2024-04-26 15:34

Când va deveni operațional în România certificatul digital european pentru Covid

 |  13:45
Când va deveni operațional în România certificatul digital european pentru Covid

Secretarul de stat Andrei Baciu din Ministerul Sănătăţii a anunţat data când va deveni operațional în România certificatul digital european pentru COVID-19.

"Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat - n.r.) începând cu data de 1 iulie", a afirmat Baciu la Senat.

”Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă”, a adăugat secretarul de stat din MS.

Parlamentul European a aprobat miercuri, definitiv certificatul digital al UE privind COVID, menit să faciliteze călătoriile în interiorul UE și să contribuie la relansarea economică a blocului comunitar, scrie Agerpres. Peste un milion de persoane din Uniunea Europeană au primit deja certificatul digital privind Covid, a anunțat marți comisarul european pentru justiție Didier Reynders.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE