2024-04-30 09:14

Când scapă România de pandemie? Estimările lui Raed Arafat

 |  17:19
Când scapă România de pandemie? Estimările lui Raed Arafat

Dispariția pandemiei, odată cu varianta contagioasă Omicron, e îndelung pusă în discuție de specialiști în ultima vreme. Însuși șeful DSU, Raed Arafat consideră că e posibil ca acesta să fie ultimul val semnificativ al pandemiei.

"Acest lucru va depinde foarte mult de modul în care evoluează pandemia la noi. Am mai spus că există o diferență între noi și multe din țările care iau aceste decizii în acest moment și asta este dată de rata de persoane vaccinate și protejate.

Toate semnele arată că mergem spre o situație mai stabilă și mai bună. Acest val poate să fie, într-adevăr, ultimul val semnificativ la acest moment și să trecem după asta la o perioadă mai liniștită. Să vedem ce se întâmplă - devine virusul endemic, devine ca virusul gripal. Asta nu știm încă să spunem, sunt foarte multe păreri din partea oamenilor de știință” a declarat Raed Arafat pentru Antena3.

În acest context, șeful DSU a vorbit și despre mult așteptata revenire la normalitate:

”Există o posibilitate, într-adevăr, ca după acest val să ajungem la o revenire la normalitate sau cât mai aproape de normalitate", a mai spus Raed Arafat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE