2024-04-26 11:52

Bogdan Olteanu SCAPĂ basma curată de condamnarea penală. Faptele s-au prescris

 |  18:25
Bogdan Olteanu SCAPĂ basma curată de condamnarea penală. Faptele s-au prescris

Bogdan Olteanu scapă definitiv de condamnare pe motiv că faptele s-au prescris! Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a confirmat, vineri, decizia instanţei de fond privind încetarea procesului penal, ca urmare a prescrierii faptelor, împotriva fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu, care mai avea de executat trei ani de închisoare din condamnarea primită pentru trafic de influenţă, informează Agerpres.

Pe lângă anularea condamnării, Bogdan Olteanu a fost scutit şi de plata sumei de 20.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, bani ce vor fi achitaţi de statul român.

Bogdan Olteanu a fost printre primii beneficiari ai deciziei Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor. În luna august 2020, el a obţinut în instanţă suspendarea executării pedepsei, fiind eliberat din penitenciar, după ce a executat aproape doi ani din pedeapsa de cinci ani primită în acest dosar.

Ulterior, i-a fost admisă la Tribunalul Bucureşti o cerere de revizuire, decizie confirmată vineri de Curtea de Apel Bucureşti.

Este vorba de dosarul în care Bogdan Olteanu a fost acuzat că a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE