2024-05-04 12:08

Bill Gates a prezis în urmă cu șase luni un posibil ATAC BIOTERORIST cu variolă

 |  10:32
Bill Gates a prezis în urmă cu șase luni un posibil ATAC BIOTERORIST cu variolă

Pentru a da apă la moară conspiraționiștilor, în urmă cu doar șase luni, miliardarul Bill Gates a ridicat problema teoretică a unui atac bioterorist cu variolă. Totul vine în contextul actual în care cazurile de variola maimuţei au fost confirmate în cel puţin cinci ţări europene, Regatul Unit, Spania, Portugalia, Germania şi Italia, dar şi în Statele Unite, Canada şi Australia, informează romaniatv.net.

„Sper ca în următorii 5 ani să pot să scriu o carte intitulată ‘Suntem gata pentru următoarea pandemie’, dar va fi nevoie probabil de aproximativ un miliard pe an pentru un Task Force la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, cea care realizează supravegherea (bolilor, n.red.) și ceea ce eu numesc „joaca de-a germenii”, unde te pregătești. Spui ‘Ok, dacă un atac bioterorist ar duce variolă în 10 aeroporturi?’. Știi, cum ar reacționa planeta la așa ceva? Sunt epidemii care apar din cauze naturale și există epidemii provocate de bioterorism care ar putea fi mult mai grave decât ce experimentăm azi”, declara Bill Gates într-un interviu.

Cele mai recente cazuri au fost raportate, vineri, în Portugalia, unde au fost identificate 23 de cazuri confirmate, şi în Spania, unde au fost raportate 21 de cazuri.

Identificată pentru prima dată la maimuţe, boala se răspândeşte de obicei prin contact apropiat şi s-a răspândit extreme de rar în afara Africii. Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare, precum febra, dureri de cap şi erupţii cutanate.

Nu există un vaccin specific, însă cele mai recente studii arată că vaccinurile care au fost folosite pentru eradicarea variolei sunt până la 85% eficiente împotriva variolei maimuţelor, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE