2024-05-19 11:31

Avertismentul meteorologilor: Un val de aer polar va lovi România. La ce temperaturi să ne așteptăm în următoarele zile

 |  10:09
Avertismentul meteorologilor: Un val de aer polar va lovi România. La ce temperaturi să ne așteptăm în următoarele zile

Vremea se răceşte accentuat în următoarele zile. Temperaturile scăzute sunt aduse de un val de aer polar care loveşte ţara noastră. Meteorologii anunţă ninsori în est şi parţial în centru şi mai ales ploi în sud.

Specialiştii spun că practic ajungem la valorile normale pentru mijlocul lunii decembrie, care nu ar trebui să treacă de 6-7 grade Celsius, dar noi în ultimele zile am avut chiar şi 16 grade Celsius în sud-estul ţării. Precipitaţii vor fi în fiecare zi, dar în general slabe aşa că nu va mai fi risc de inundaţii. La altitudini mari stratul de zăpadă va continua să crească uşor.

Miercuri, 15 decembrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în ţară, cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii slabe, pe arii restrânse, mai ales ploi în sud, predominant ninsori în nord, nord-est şi centru, iar local, cu o probabilitate mai mare seara şi noaptea, mixte în sud-est. La munte va ninge. Izolat vor fi condiţii de polei.   Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în Moldova, Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei şi la munte, cu viteze mai mari pe litoral şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, peste 50-60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade Celsius, iar cele minime între -7 şi 2 grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea pe alocuri se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremeava fi mohorâtă, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade Celsius, iar cea minimă de 0-2 grade Celsius. Spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

Joi, 16 decembrie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru mijlocul lunii decembrie. Conform meteorologilor, cerul va avea înnorări mai persistente în regiunile nordice şi în extremitatea de sud-est unde vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie şi lapoviţă şi va fi parţial noros în restul ţării.   Seara, precipitaţiile se vor extinde, cuprinzând majoritatea regiunilor, iar vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. În sudul şi în estul Transilvaniei şi la munte vor fi mai ales ninsori, în Maramureş şi în zona deluroasă din Moldova, Crişana şi Banat se vor semnala precipitaţii mixte, iar în rest mai ales ploi.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice şi sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, dar în special în zona montană înaltă, cu rafale mai intense în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 7 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi 3 grade Celsius. Mai ales în orele dimineţii, pe alocuri va fi ceaţă.

În Capitală, conform prognozei ANM, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne apropiate de cele normale la mijlocul lunii decembrie, iar noaptea se vor înregistra temperaturi peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil la parţial noros ziua şi la începutul nopţii, apoi înnorările vor fi mai persistente şi vor fi precipitaţii slabe, predominant ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 5 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 0-1 grad Celsius. Mai ales în orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă.

Nici vineri, 17 decembrie, nu scăpăm de precipitaţii. În vestul, centrul şi nordul ţării vremea va fi în general închisă, iar valorile termice diurne apropiate de cele specifice perioadei. Precipitaţiile – mixte şi mai ales ninsori pe timpul nopţii – se vor semnala pe arii extinse.  În zona montană va ninge. În regiunile sudice şi sud-estice, ziua va fi uşor mai caldă decât normal, iar cerul va fi variabil cu înnorări temporare; pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploi în timpul zilei şi mixte noaptea.   Vântul va avea intensificări la munte, cu precădere la altitudini mari şi, local şi temporar, şi celelalte zone, cu viteze mai mari în regiunile estice şi în sud-vest.  Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade Celsius, iar cele minime, mai scăzute decât în nopţile precedente în toată ţara, vor fi cuprinse în general între -5 şi 1 grad Celsius. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, pe parcursul zilei, valorile termice se vor situa peste cele normale în această perioadă din an, cu o maximă termică de 7-8 grade Celsius, însă noaptea va fi mai rece decât precedentele, cu minima de -3, -1 grad Celsius. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi posibile precipitaţii slabe -ploi în cursul zilei şi mixte noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat,.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE