2024-05-04 11:08

Austria joacă ALBA-NEAGRA cu aderarea României la Schengen

 |  13:12
Austria joacă ALBA-NEAGRA cu aderarea României la Schengen

Posibila aderare la Schengen a României, Bulgariei şi Croaţiei a inflamat partidele coaliţiei de guvernare austriece. Vicecancelarul Werner Kogler (foto), lider al Partidului Verzilor, nu este de acord cu evaluarea colegilor conservatori din OeVP şi că „Austria susţine în continuare oficial aderarea României şi Bulgariei”.

„Austria susţine în continuare în mod oficial aderarea Croaţiei, precum şi a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen”, a declarat Kogler într-un interviu publicat vineri de cotidianul regional „Tiroler Tageszeitung” și citat de news.ro.

Noile declaraţii de la Viena vin în contextul în care ministrul de interne Gerhard Karner declarase în urmă cu doar câteva zile că Austria se opune extinderii spaţiului Schengen prin includerea Croaţiei, României şi Bulgariei din cauza presiunii migratorii. Creşterea numărului de solicitanţi de azil în Austria arată că spaţiul Schengen nu funcţionează, a arătat ministrul austriac de interne. Ulterior, cancelarul austriac Karl Nehammer, aflat în vizită la Zagreb, a nuanţat aceste declaraţii şi a spus că nu are o problemă cu Croaţia, ci cu România şi Bulgaria. „Austria se confruntă cu o provocare majoră. Facem faţă presiunii uriaşe a migraţiei ilegale, iar noi nu păzim frontiera externă a UE”, a explicat cancelarul Nehammer.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE