2024-04-26 18:19

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, rămâne în carantină. Decizia este definitivă!

 |  19:59
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, rămâne în carantină. Decizia este definitivă!

Tribunalul Constanţa a respins apelul Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, în legătură cu anularea deciziei de carantinare. Hotărârea este definitivă. Carantina este valabilă până sâmbătă, inclusiv.

Tribunalul Constanţa a judecat, vineri seara, apelul lui ÎPS Teodosie la decizia Judecătoriei Constanţa, care a respins cererea de ridicare a carantinei. Instanţa a menţinut decizia primei instanţe, iar hotărârea este definitivă. 

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului privind decizia de carantinare emisă de Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti. Decizia instanţei a fost atacată cu apel.

Pe 25 ianuarie, IPS Teodosie a contestat decizia de carantinare a sa, după ce a fost plecat în perioada 16 - 20 ianuarie în Iordania, arhiepiscopul cerând suspendarea efectelor respectivei decizii, precum şi anularea acesteia.

Pe 24 ianuarie, arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de trei ori de poliţişti, cu câte 1.000 de lei, la intervale diferite de timp, pentru că, potrivit IPJ Constanţa, "pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs", după ce a oficiat o slujbă religioasă în Catedrala arhiepiscopală, a participat la un eveniment în aer liber cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române şi, ulterior, cu aceeaşi ocazie, a fost prezent la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, că, pe 25 ianuarie, a fost depusă la Judecătoria Constanţa acţiunea de contestare a Deciziei DSP Bucureşti de confirmare a carantinării ÎPS Teodosie, solicitându-se, pe de o parte, suspendarea efectelor, pe de altă parte, anularea hotărârii. 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE