2024-05-18 03:44

Anunț MAE: Câți români au fost RĂNIȚI în accidentul de autocar din Italia

 |  20:56
Anunț MAE: Câți români au fost RĂNIȚI în accidentul de autocar din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, luni seara, un punct de vedere după ce un autocar plin cu români a fost implicat într-un accident rutier, în Italia.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, potrivit informaţiilor preliminare, în urma accidentului care a avut loc luni în zona oraşului Padova şapte cetăţeni români au fost răniţi, fără a le fi pusă viaţa în pericol, şi au fost transportaţi de urgenţă la unităţi spitaliceşti din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

MAE precizează că Ambasada României în Republica Italiană şi Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la un accident rutier care a avut loc luni în Italia, pe autostrada A13, în dreptul oraşului Padova, în care a fost implicat un autocar la bordul căruia se aflau 56 de cetăţeni români, cu destinaţia România.

În acest context, reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile italiene, în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenia, identitatea, starea de sănătate a victimelor, precum şi la circumstanţele producerii accidentului rutier.

Totodată, un reprezentant al Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la Padova şi se află în contact cu autorităţile competente (Poliţie, spitale etc.), în vederea obţinerii unor detalii suplimentare despre accident şi pentru a acorda asistenţa consulară specifică în astfel de situaţii.

"Potrivit informaţiilor preliminare, obţinute de reprezentanţii oficiului consular, MAE informează că şapte cetăţeni români (trei minori şi patru adulţi) sunt răniţi, fără a le fi pusă viaţa în pericol, şi au fost transportaţi de urgenţă la unităţi spitaliceşti din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate", arată MAE.

Ancheta autorităţilor italiene competente cu privire la circumstanţele producerii acestui incident este în desfăşurare.

De asemenea, MAE precizează că, din informaţiile disponibile la nivelul oficiului consular, firma de transport proprietară a autocarului implicat în accident va asigura preluarea celorlalţi pasageri şi transportul acestora în România.

Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, conform competenţelor legale.

MAE aminteşte că românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Consulatului General al Românieila Trieste: +39 340 8821688.

Sursa: Agerpres


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-16

In legatura cu acest articol...

Autocar plin cu români, RĂSTURNAT pe autostradă, în Italia

ARSENALUL cu care a încercat un ucrainean să intre în România

Un român, arestat în Franța după ce a FURAT 500 de catalizatoare auto
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE