2024-04-26 08:17

ANCHETĂ la Jandarmerie după protecția oferită lui Alexandru Cumpănașu

 |  15:28
ANCHETĂ la Jandarmerie după protecția oferită lui Alexandru Cumpănașu

Ministerul de Interne face anchetă la Jandarmerie în cazul protecției oferite lui Alexandru Cumpănașu în 2019. Mai mult, i-a fost pus la dispoziție și un autoturism de lux, relatează Realitatea PLUS.

Potrivit primelor informații, se pare că ancheta Corpului de control a fost declanșată de un raport care datează din luna august a anului trecut al Curții de Conturi, care a stabilit un prejudiciu de 400.000 în bugetul Jandarmeriei ca urmare a creării dispozitivului de protejare a lui Cumpănașu.

Realizarea dispozitivului de protecție se pare că ar fi fost decisă de fostul ministrul de Interne de la acel moment, Mihai Fifor (PSD), ca urmare a faptului că acesta ar fi susținut că ar fi fost amenințat. Un răspuns oficial al Ministerului Public pentru G4Media.ro arătă însă că nu există niciun dosar privind aceste presupuse amenințări.

Astfel s-ar explica - mai spune sursa citată - faptul că Alexandru Cumpănașu a fost păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și s-a deplasat cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziție de Ministerul de Interne.

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2019 în urma ultra-mediatizării crimelor de la Caracal, cunoscut, totodată, și datorită faptului că pretindea că se luptă cu Sistemul corupt, a fost singurul român care a beneficiat în acel an de protecție de la Jandarmerie, mai arată sursa citată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-07

In legatura cu acest articol...

Plângere penală pentru Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie

DNA: Costel Alexe, urmărit PENAL pentru luare de mită

Când și cum reîncep școlile? Ministrul Educației s-a întâlnit cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților și sindicatelor




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE