2024-04-26 08:17

Amenzi de 51.000 de lei, în urma unui amplu control derulat în trafic de RAR și polițiștii rutieri, pentru depistarea mașinilor cu probleme tehnice

 |  14:28
Amenzi de 51.000 de lei, în urma unui amplu control derulat în trafic de RAR și polițiștii rutieri, pentru depistarea mașinilor cu probleme tehnice

Peste 110 de vehicule controlate şi amenzi în valoare de 51.000 de lei, preponderent pentru deficienţe tehnice, în urma controalelor făcute în noaptea de 2 spre 3 octombrie, în Capitală, de poliţişti şi de inspectori ai Registrului Auto Român.

Din totalul sancţiunilor, 90 au fost aplicate pentru deficiențe tehnice: 24 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor (6 Moto); 2 pentru modificări neomologate ale autovehiculului (2 Moto); 64 pentru alte deficienţe tehnice.

În cadrul activităţilor de control, a fost reţinut 1 permis de conducere și au fost retrase 51 certificate de înmatriculare (6 Moto), pentru defecţiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor Registrului Auto Român, precum şi 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Poliţiştii oferă mai multe exemple de situaţii cu care s-au confurntat în timpul controalelor:

Într-unul din cazurile identificate în trafic, în urma controlului, un autovehicul a fost depistat cu lipsă toba finală și cu lumini de altă culoare şi intensitatem montate în partea din faţă. De asemenea, mașina prezenta elemente de caroserie corodate şi anvelope uzate peste limita legală admisă. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare 1.800 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare.

Acest tip de acţiuni vor continua şi în perioada următoare în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulaţia vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru sancţionarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizarea conform destinaţiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE