2024-05-03 22:17

Aflată în vizită în România, Maia Sandu trage un semnal de ALARMĂ: “Riscăm să rămânem fără căldură si energie electrică”

 |  14:50
Aflată în vizită în România, Maia Sandu trage un semnal de ALARMĂ: “Riscăm să rămânem fără căldură si energie electrică”

Aflată în vizită oficială în România, Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a tras un semnal de alarmă legat de situația critică în care se află țara sa, ca urmare a crizei energetice provocate de invazia Rusiei în Ucraina, iar din această cauză, moldovenii de rând sunt copleșiți de facturile uriașe.

"Trăim realitatea unui război îngrozitor la granițele noastre, care pune în pericol libertatea tuturor în regiune. Războiul din Ucraina este tot mai aproape de granițele noastre, rachetele rusești cad și pe teritoriul nostru, s-a întâmplat chiar ieri (luni - N.R.). Trecem printr-o criză energetică majoră si riscăm să rămânem fără căldură si energie electrică, în condițiile în care pentru consumatori casnici din Moldova costurile facturilor au crescut de 6 ori si sunt de 2 ori mai mari ca în România. În aceste condiții, asigurarea alimentării cu energie electrică este o provocare majoră. Cheltuielile pentru factură ale unei familii au ajuns să reprezinte 75% din venituri," a afirmat Maia Sandu, în plenul Parlamentului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE