2022-05-25 16:22

Acțiune de SALVARE în Masivul Bucegi. Salvamontiștii caută un cabanier rătăcit

 |  20:07
Acțiune de SALVARE în Masivul Bucegi. Salvamontiștii caută un cabanier rătăcit

Zece salvamontişti prahoveni intervin, marţi seară, pentru salvarea unei persoane care a anunţat că s-a rătăcit în zona platoului din Masivul Bucegi. Acţiunea are loc în condiţii extreme, pe întuneric, cu vânt care suflă cu viteza de 130 de kilometri pe oră şi vizibilitate zero.

Persoana pentru care se intervine este un cabanier care s-a rătăcit în timp ce se îndrepta cu snowmobilul către casă. El a fost localizat, iar salvatorii au ajuns la el, pe firul Văii Soarelui, către zona Vânturiş. 

În condiţiile în care acţiunea salvatorilor este una foarte dificilă, cu vânt puternic şi vizibilitate zero, Primăria Sinaia a mobilizat Ratrack-urile -  utilajele de bătut zăpada - din dotarea domeniului schiabil al staţiunii, anunţă reprezentanţii administraţiei locale.

„Acţiunea se anunţă extrem de grea şi periculoasă, e deja întuneric şi în zonă este viscol puternic cu transport de zăpadă, vântul sufla cu peste 130 kilometri pe oră, vizibilitate  zero si temperatura negativă amplificata de vânt”, informează Salvamont România, conform News.ro.

Meteorologii au anunţat că, până marţi-seară, vântul va continua să aibă intensificări în 30 de judeţe din estul, centrul, sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zonele de munte, fiind emis Cod galben.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, mai ales la altitudini mari, va fi viscol, până miercuri dimineaţă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE