2024-05-04 10:05

A treia zi de bombardamente în Ucraina. Zelenski: “Nu ne predăm, ne apăram ţara”

 |  09:42
A treia zi de bombardamente în Ucraina. Zelenski: “Nu ne predăm, ne apăram ţara”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat sâmbătă dimineață un mesaj pe reţelele de socializare din centrul oraşului Kiev în care îi îndeamnă pe ucraineni să nu se predea și să apere Capitala.

"Sunt multe informaţii false în mediul online care spun că am cerut armatei să se predea şi că este o evacuare. Sunt aici. Nu ne predăm. Ne vom apăra ţara", a afirmat Zelenski.

Președintele le-a cerut oamenilor să nu creadă "informaţiile false" care circulă pe internet, potrivit cărora el i-ar fi cerut armatei ucrainene să se predea. "Acesta este pământul nostru. Aceasta este ţara noastră. Copiii noştri. Vom apăra toate acestea. Glorie Ucrainei!", a declarat el.

Forţele ruse au lansat sâmbătă dimineață mai multe atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, unde s-au făcut auzite focuri de armă şi explozii lângă clădiri guvernamentale.

Lupte se dau și în sudul Ucrainei, lângă oraşele Mariupol, Herson, Mikolaiv şi Odesa, a anunţat sâmbătă dimineaţa un consilier al preşedintelui ucrainean.

Autorităţile ucrainene şi-au îndemnat cetăţenii să ajute la apărarea Kievului în faţa avansării forţelor ruse, care au invadat joi Ucraina.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE