2024-05-02 18:13

A murit „Guru de la Brad”! Liderul spiritual al comunității „Copiii Soarelui” se afla sub control judiciar într-un dosar de viol și şantaj

 |  19:10
A murit „Guru de la Brad”! Liderul spiritual al comunității „Copiii Soarelui” se afla sub control judiciar într-un dosar de viol și şantaj

Liderul spiritual al comunităţii 'Copiii Soarelui' din comuna Ribiţa, Adrian Ardelean Fărcaş, aflat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat, între altele, de şantaj şi viol, a murit vineri în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, unde fusese internat pe secţia ATI, informează Agerpres.

Bărbatul de 59 de ani, cunoscut şi sub numele de „Guru de la Brad”, a suferit un stop cardio-respirator, după ce, pe 6 iulie, fusese internat în secţia de ATI a SJU Deva, fiind trimis de la spitalul din Brad.

Potrivit managerului SJU Deva, dr. Emil Stoica, la internare bolnavul suferea de insuficienţă respiratorie acută, era suspect de sindrom coronarian acut, o anemie severă şi o hemoragie digestivă superioară. În aceeaşi zi, seara, pacientul a făcut un edem pulmonar, în urma căruia a fost intubat.

"Starea sa s-a degradat şi deşi medicii au încercat să-l echilibreze, nu s-a putut. Vineri a făcut un stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare", a precizat dr. Stoica.

Adrian Fărcaş Ardelean se afla sub control judiciar pentru 60 de zile, în urma unei hotărâri luate, pe 2 iunie, de Tribunalul Hunedoara, după ce suspectul fusese arestat iniţial sub acuzaţiile de şantaj, viol, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Avocatul său a declarat, la acea vreme, că acuzaţiile aduse bărbatului nu sunt dovedite şi că măsura arestului preventiv era una abuzivă.

Referindu-se la învinuirea potrivit căreia copiii din comunitate nu ar fi mers la şcoală, avocatul a menţionat că minorii erau înscrişi la şcoli private din California şi Nevada, în Statele Unite ale Americii, precizând că legea nu prevede explicit că un copil român trebuie să urmeze, obligatoriu, o formă de învăţământ în România.

Cât priveşte acuzaţia de viol, avocatul a arătat că există o singură sesizare de acest fel, făcută în urmă cu şapte ani, dar fără o dovadă.

El a adăugat că nu există dovezi nici pentru infracţiunile de exercitare fără autorizaţie a unei profesii sau şantaj.

Fărcaş Ardelean a fost arestat preventiv pe data de 26 mai, în urma unei acţiuni a poliţiştilor şi procurorilor din Brad, în care au fost efectuate 14 percheziţii, bărbatul fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de şantaj, viol, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Ulterior, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) pentru găsirea copiilor şi părinţilor acestora care fac parte din comunitatea "Copiii Soarelui", după ce 12 minori şi mamele lor au plecat din satul Dumbrava de Sus, unde funcţiona organizaţia. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE