2021-12-03 19:07

Uite testul, nu e testul. Anunț de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Sorin Cîmpeanu

 |  14:21
Uite testul, nu e testul. Anunț de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, dă asigurări că primele teste rapide din salivă pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus vor ajunge joi în unitățile de învățămând din țară. Acesta face apel ”la responsabilitate şi bună credinţă” din partea părinţilor care vor face testarea copiilor acasă, să informeze corect rezultatele acestor teste.

Conform datelor de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cursul zilei de joi vor fi distribuite în teritoriu 6,5 milioane de teste în două tranşe, dintr-un total de 12 milioane de teste contractate în primul lot. 

”Termenele de livrare au fost 24 noiembrie, 2 decembrie şi 9 decembrie, din motive obiective termenul de 24 noiembrie a suferit o întârziere de o zi, să sperăm că nu vom avea întârzieri pentru următoarele livrări planificate”, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, citat de News.ro.

”Neexistând obligativitatea testării, nu există posibilitatea de a ne asigura. Ce putem noi să facem, apel la responsabilitate părinților pentru a se administra aceste teste, pentru a se anunţa în timp şi corect rezultatul acestor teste, pentru că este interesul fiecărui copil şi fiecărui părinte şi, de asemenea, împreună cu Ministerul Sănătăţii, vom găsi foarte rapid, până când vor fi administrate primele teste, o cale de a promova simplitatea acestei administrări prin mesaje video uşor de înţeles”, a adăugat Cîmpeanu. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE