2024-04-26 06:55

S-a modificat CALENDARUL admiterii elevilor la liceu

 |  18:00
S-a modificat CALENDARUL admiterii elevilor la liceu

Calendarul admiterii elevilor la liceu a fost modificat. Potrivit unui Ordin al Ministerului Educației, repartizarea elevilor va fi realizată la data de 24 iulie 2021.

În aceste condiţii repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a pe locurile de la liceu va avea loc pe 24 iulie în loc de 16 iulie, cum era prevăzut iniţial, iar părinții trebuie să îsi anunțe intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă.

Foarte importantă de știut, atât pentru părinți, cât și pentru elevi, este data de 16 iulie. Aceasta este data la care vor începe să completeze acele fișe de înscriere cu opțiunile pe care le au pentru admiterea la liceu.

Rezultatele, mai exact repartizarea computerizată, le vor găsi părinții și elevii la școli, abia în data de 24 iulie, în loc de 16 iulie când era prevăzută inițial.

Practic, s-a decalat calendarul pentru admiterea la liceu. Acest fapt se datorează modificării aduse la felul în care se vor depune documentele.

Dacă părinții vor să le depună în format fizic, ei trebuie să anunțe acest lucru fie telefonic, fie online, în prim zi de înscrieri (16 iulie).

Este foarte importantă și data de 4 iunlie. Atunci, elevii vor vedea rezultatele la Evaluarea Națională. Aceste rezultate contează în proporție de 80% în calcularea mediei de admitere la liceu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE