2024-05-04 09:27

Primul PROFESOR CONCEDIAT pentru că a refuzat să preda ONLINE

 |  20:15
Primul PROFESOR CONCEDIAT pentru că a refuzat să preda ONLINE

A apărut deja primul profesor care a fost concediat pentru că a refuzat să predea online. Începând de luni, 9 noiembrie, toate şcolile din România vor funcţiona în scenariul roşu, adică orele se vor desfășura exclusiv online.

Potrivit unor surse din Ministerul Educaţiei, citate de educatieprivata.ro, un profesor de gimnaziu din Dâmbovița a fost concediat pentru că a refuzat să își susțină orele în sistem online. Decizia de desfacere a contractului a fost emisă în cursul săptămânii trecute.

Totodată, un profesor de liceu din Vrancea a fost sancționat initial prin reducerea salariului din același motiv, a refuzat să-şi ţină orele online. 

Astăzi, 6 noiembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

- 7.967 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

- 5.187 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

- 4.502 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE