2023-09-30 22:57

PREMII mai mari pentru elevii cu performanțe la olimpiadele naționale

 |  16:15
PREMII mai mari pentru elevii cu performanțe la olimpiadele naționale

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, majorarea stimulentelor financiare pentru elevii care obţin performanţe la olimpiadele naţionale, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Aveam un sistem ridicol de recunoaştere a performanţei la nivel naţional. La nivel internaţional şi nivel regional lucrurile sunt în regulă, dar premii naţionale care să pornească de la 65 de lei şi să se oprească la 150 de lei pentru un elev care a fost primul în ţară la o anumită olimpiadă au considerate ridicole de către Guvern. (...) Pe cale de consecinţă, premiul I va fi 1000 de lei, premiul II - 700 de lei, premiul III - 500 de lei şi menţiunea - 300 de lei", a declarat Cîmpeanu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Alocație zilnică pentru cazare și masă - dublă

El a precizat că a fost dublată şi alocaţia zilnică pentru cazare şi masă pentru fiecare participant la olimpiade naţionale.

„În medie sunt 20.000 de participanţi, elevi şi profesori. Dublarea de la 100 la 200 de lei pe zi alocaţie, doar alocaţia, înseamnă că, luând în calcul numărul de beneficiari, elevi participanţi, profesori însoţitori şi profesori din comisii, alocaţia zilnică pentru participarea la olimpiade este de 20.000 înmulţit cu 200 - 4 milioane de lei zilnic susţinuţi de către Guvernul României", a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Recunoașterea performanței obținută la olimpiade internaționale de elevii din școlile private

De asemenea, Executivul a aprobat şi recunoaşterea performanţei obţinută la olimpiade internaţionale de elevii din şcolile private.

„Este pentru prima oară când Guvernul a adoptat o măsură prin care performanţa elevilor la olimpiadele internaţionale este recunoscută indiferent de şcoala de unde provin. Este recunoscută prin alocarea unor burse de performanţă, pentru prima oară, în şcolile private. Sunt elevi care reprezintă România, sunt elevi care merită recunoaşterea statului", a susţinut ministrul.

Acesta a mai spus că Guvernul a creat şi cadrul legal astfel încât autorităţile locale, dincolo de resursele de la buget, să poată contribui la creşterea valorii premiilor acordate elevilor care au obţinut performanţe la olimpiade.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE