2024-05-09 01:17

Premierul Ciucă promite că EDUCAȚIA va primi 15% din buget până în 2027

 |  19:49
Premierul Ciucă promite că EDUCAȚIA va primi 15% din buget până în 2027

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Educația va primi 15% din bugetul consolidat până în 2027. Anunțul a fost făcut marți, la o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanții Alianței ”O voce pentru Educație” și cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

La reuniune s-a discutat despre finanțarea sistemului de educație, dezvoltarea învățământului profesional, tehnic și dual și despre digitalizare. Participanții au pus accent pe importanța asigurării finanțării necesare pentru implementarea reformelor. De asemenea, au vorbit despre resursele financiare necesare pentru programele de reducere a abandonului școlar și analfabetismului funcțional.

„Premierul României a dat asigurări că bugetul de anul viitor va putea susține noile prevederi legale privind educația, iar ținta de 15 la sută pentru învățământ din bugetul consolidat reprezintă un angajament asumat care va fi îndeplinit treptat, până în 2027”, a transmis Guvernul, printr-un comunicat.

La rândul său, ministrul Sorin Cîmpeanu a susținut că pachetul de finanțare în valoare de un miliard de lei pentru combaterea abandonului școlar va fi implementat, în prima etapă, în peste 1.400 de școli vulnerabile.

De asemenea, a mai precizat el, bugetul alocat pentru bursele elevilor va crește de zece ori (de la 270 milioane lei în anul 2020 la 2,7 miliarde lei în anul 2023).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE