2024-04-26 17:18

Părinții amenință cu PROTESTE dacă elevii nevaccinați vor fi discriminați

 |  19:02
Părinții amenință cu PROTESTE dacă elevii nevaccinați vor fi discriminați

Unele asociații de părinți amenință cu proteste dacă va exista un tratament diferențiat între elevii vaccinați anti-COVID și cei nevaccinați după deschiderea șolilor, pe 13 septembrie.

Dumitru Bălan, reprezentantul unor asociații de părinți, a declarat vineri, pentru B1 TV, că orice acte administrative în acest sens vor fi atacate în instanțe, la Avocatul Poporului și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Acesta a subliniat că e esențial ca toți elevii să meargă în clase, mai ales că predarea online a lăsat pagube imense.

„La 8 februarie 2021, când s-au redeschis școlile fizice, erau peste 2.500 de cazuri pe zi, iar când s-au închis școlile, odată cu vacanța de vară, erau 100 – 150. Concluzia noastră e că școala îi apără pe copii de COVID”, a mai spus Bălan.

Tot vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că şcolile vor fi ţinute deschise pâna la rata de infectare de 6 la mie, iar în cazul în care se va trece peste acest prag, persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate, dar vor exista beneficii pentru cei vaccinaţi.

Totuși, Cîmpeanu a precizat că dacă un elev se va infecta cu varianta Delta, „toți colegii lui vor trebui să fie testați, regula la acest moment este ca la  apariția unei îmbolnăviri într-o clasă, intră toată clasa în online. Dacă toți colegii vor accepta să fie testați, atunci școala ar putea să continue cu prezență fizică, pentru elevii care sunt vaccinați. Cei nevaccinați urmând a trece în sistem online”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE