2024-04-27 02:54

Pandemia schimbă Educația pentru totdeauna?

 |  12:10
Pandemia schimbă Educația pentru totdeauna?

Numărul elevilor care fac meditații în online a crescut cu sută la sută. Cele mai căutate materii de anul acesta au fost cele care fac obiectul examenelor naționale, cu precădere matematica.

Centrul Educațional Unirea arată că în cei 11 ani de existență, perioadă în care au fost livrate peste 3.500 de ore de educație alternativă susținute prin proiecte inovatoare pentru piața din România, cel mai important lucru a fost crearea de conținut video educațional. De aceea, printre proiectele Centrului se găsesc în prezent mai multe platforme educaționale printre care amintim ”profesorultau.ro” și ”schoolflix.ro. An de an, au fost transmise live rezolvările subiectelor primite la examenele naționale. Mai mult decât atât, Centrul a transmis live începând din martie anul trecut webminarii gratuite adresate elevilor de clasa a 8-a și a 12-a. Și tot anul trecut, sub numele ”Bacul lui Andrei” s-a lansat primul proiect din România în care s-au transmis live ședințele de pregătire la matematică și română ale unui cursant al Centrului.

”Elevii păstrează până la 60 % mai mult material atunci când învață online, în comparație cu doar aproape 10% în clasă. De asemenea, se reduce timpul de învățare cu aproximativ 40-60%, deoarece are loc învățarea auto-ritmată. Aceste cifre fac un lucru foarte clar: educația, așa cum o știam în clasă, s-ar putea schimba pentru totdeauna. Este o formă de adaptare care trebuie implementată asumat și eficient pentru rezultate maxime”, a declarat Cristian Demian, fondator – Centrul Educațional Unirea.

Pandemia de COVID-19 a făcut din învățarea adaptivă o prioritate, iar părinții, studenții și tutorii au fost nevoiți să exploreze întregul potențial al învățarii online.

“Educația alternativă, mai puțin formală, mai flexibilă și cu o adresabilitate nișată pe nevoile elevului, este un răspuns natural pentru competitivitatea din ce în ce mai crescută, fiind o completare a educației primite în sistemul public și o variantă accesibilă în raport cu sistemul privat de educație. Chiar dacă dificil de integrat și gestionat datorită urgenței cu care a fost necesar răspunsul la criza pandemică – învățământul online – este și va fi, statistic, foarte util,” este de părere profesorul Cristian Demian, fondator – Centrul Educațional Unirea.

Creșterea competitivității la nivel educațional reprezintă și avantajul educației alternative – de tip meditații, acesta fiind mult mai accesibil și adaptabil în raport cu cel privat; în acest context, Centrul Educațional Unirea, prin modulele de curs pe care le pune la dispoziție - matematică, română, geografie, limbi străine, dar și la alte materii de pregătire pentru ciclul gimnazial si liceal, susține webminarii pe toată durata ciclului de învățare, de luni până vineri.

Despre Centrul Educațional Unirea

Centrul Educațional Unirea este unul dintre primele centre de meditații și cursuri de limbi străine deschise în România. Prima locație s-a deschis în Septembrie 2010 în București, în Piața Unirii (de aici și numele centrului), pe lista extinderii fiind deschiderea unor centre și în orașele Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov și Constanța. Ședințele de pregătire oferite de Centrul Educational Unirea sunt adaptate nevoilor fiecărui cursant și stilului lor de învățare.

Indiferent dacă aceste ședințe de pregătire s-au desfășurat fizic sau online, metodele folosite au dus la rezultatele dorite.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE