2023-10-04 20:23

Ministrul Educației vorbește despre cel mai SUMBRU scenariu: ”Vom PRELUNGI şi noi anul şcolar”

 |  15:52
Ministrul Educației vorbește despre cel mai SUMBRU scenariu: ”Vom PRELUNGI şi noi anul şcolar”

În contextul în care greva profesorilor rămâne fără nicio soluție, ministrul Educației, Ligia Deca a vorbit despre ce se poate întâmpla în perioada următoare cu încheierea mediilor, a anului școlar și a examenelor naționale.

”Mediile trebuie încheiate, conform calendarului şcolar, până la finalul acestei săptămâni. Dacă situaţia o va impune, putem modifica structura anului şcolar pentru cei care sunt în clasa a XII-a sau clasa a XIII-a, în aşa fel încât să dăm impul necesar pentru închidere mediilor cât şi pentru înscrierea la examenul de Bacalaureat. Ministerul Educaţiei va lua toate măsurile astfel încât situaţia şcolară a tuturor elevilor să fie încheiată şi să se asigure participarea la examenele naţionale. Nu vom lăsa niciun elev fără situaţie neîcheiată şi fără posibilitatea de a da examenele care îi sunt necesare pentru a merge mai departe” a declarat Ligia Deca pentru Observator.

Ministrul Educației a vorbit și despre cel mai sumbru scenariu, acela de a se putea prelungi anul școlar pentru a se putea susține examenele naționale și Bacalaureatul.

Vom face toate eforturile pentru a putea să garantăm accesul la examenele naţionale. Vom lua legătura cu omologii din străinătate pentru a le explica situaţia. Eu cred că lucrurile se vor rezolva în aşa fel încât să putem încheia anul cu bine. 

Există soluţii în cazul în care această perioadă se prelungeşte. Vom prelungi şi noi anul şcolar. Nu există varianta în care să nu finalizăm anul şcolar, să nu se încheie mediile, să nu se defăşoare examenele naţionale. Toate se vor desfăşura chiar dacă asta înseamnă prelungirea anului şcolar” a precizat Ligia Deca.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE