2024-04-26 04:34

Ministrul Educației dă asigurări: ”Există stocuri suficiente de MĂȘTI de protecție”

 |  13:33
Ministrul Educației dă asigurări: ”Există stocuri suficiente de MĂȘTI de protecție”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a răspuns îngrijorărilor părinților legate de faptul că școlile au destule măști pentru elevi.

„Este o întrebare firească, există stocuri suficiente de măști de protecție. Există câteva milioane de măști de protecție în rezerva de stat gestionate de Departamentul pentru Situații de Urgență, există la Ministerul Sănătății, există la autorități locale. Pe de altă parte, am lansat o interogare în tot sistemul de educație către toate inspectoratele școlare județene pentru a ne spune ce stocuri de măști au”.

„Și Ministerul Educației s-a implicat, a semnat contracte de donație și sponsorizare în beneficiul inspectoratelor școlare, acolo unde stocurile au fost mai reduse, iar astăzi în ședința de Guvern va fi promovată o reglementare prin care autoritățile locale vor pune la dispoziția școlilor măști de protecție. Există stocuri, știm exact pe fiecare județ de 500.000-700.000 de măști în fiecare județ. Acestea vor fi puse la dispoziția școlilor pentru asigurarea protecției sanitare pentru elevi și pentru cadre didactice”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE