2024-04-26 06:27

Mii de elevi NU au reușit să prindă un loc la LICEU. Pe cine dă vina ministrul Cîmpeanu

 |  17:46
Mii de elevi NU au reușit să prindă un loc la LICEU. Pe cine dă vina ministrul Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a anunțat că 5% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională nu au reușit să prindă un loc la liceu. Ministrul Educației consideră că vina aparține și profesorilor, diriginților și părinților, care nu i-au sfătuit pe acești copii să-și completeze corect opțiunile, pentru a fi siguri că ajung la un liceu.

„Numărul de locuri pe care Ministerul Educației le-a alocat e mult mai mare decât numărul de elevi, deci ar trebui să fie suficiente. Din moment ce mediile sunt mari trebuia să ne așteptăm și am repetat zi de zi să completeze suficent de multe opțiuni. Sunt licee considerate bune la care s-a intrat cu 6,57 și au rămas nerepartizați elevi cu note peste 8. Acei elevi dacă ar fi completat opțiunea în acele licee în care s-a intrat cu 7, ar fi putut să intre.

70% dintre elevi au intrat în licee conform uneia din primele cinci opțiuni. E un lucru îmbucurător. O pondere semnificativă a elevilor au intrat la prima opțiune.

Aceste erori aparțin și profesorilor, diriginților, părinților care nu i-au sfătuit pe elevi să opteze în mod corect. E vorba de 5%. Anul trecut au fost sub 2%, dar acum doi ani au fost 7% și s-au găsit soluții.

Suntem obligați să susținem performanța, dar și echitatea, performanța înseamnă și competiție”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru B1TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE