2022-05-24 05:51

Mai puține WC-uri în curtea școlilor! Guvernul alocă bani pentru amenajarea de toalete pentru elevi

 |  20:55
Mai puține WC-uri în curtea școlilor! Guvernul alocă bani pentru amenajarea de toalete pentru elevi

Un număr de 126 de şcoli vor primi finanţare pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare, în baza unei hotărâri adoptate în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Este vorba de şcolile care au grupuri sanitare neconforme. Prin finanţarea alocată astăzi de Guvernul României, un număr de 126 de şcoli, nominalizate, vor primi finanţare pentru a elimina această problemă a grupurilor sanitare neconforme. 126 de şcoli în care învaţă 138.400 de elevi", a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a menţionat că este vorba despre unităţi de învăţământ mici, cu un număr mediu de 145 de elevi.

"În cazul în care autorităţile locale, care vor avea deîndată după aprobarea hotărârii de guvern în bugete aceste sume - este vorba de o sumă medie de 85.000 de lei per şcoală, doar pentru a asigura conformitatea grupurilor sanitare, o sumă care exclude cheltuielile ocazionate de branşamente la apă potabilă şi canalizare, acestea provin din bugetele autorităţilor locale - dacă această sumă va fi folosită (...) vom elimina în scurt timp total această problemă care trenează de mult timp în sistemul de educaţie românesc: grupuri sanitare neconforme", a spus el, citat de Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-11

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE