2024-04-26 23:53

Inițiativă curajoasă: Se pregătește introducerea CATALOGULUI online

 |  18:37
Inițiativă curajoasă: Se pregătește introducerea CATALOGULUI online

Pentru a-i motiva pe elevi să învețe, și pe părinți să fie mai interesați de soarta copiilor câțiva parlamentari vor să introducă la nivel național catalogul online.

Ar fi o platformă unde se trec notele și absențele, iar părinţii le pot vedea cu ajutorul unei parole. Sisteme similare au fost introduse deja în mai multe școli, iar profesorii spun că, de când părinții primesc pe telefon alerte cu notele elevii învață mai bine, transmite Protv.

De pe o platforma la care au acces elevii şi profesorii, în Buzău se dau teme, se pun note şi absențe. Platforma ţine loc de catalog, doar că totul este digitalizat. Fiecare elev are un cont securizat, la care au acces şi părinţii.

Iniţiativa aflată în dezbaterea aleşilor prevede instituirea unor astfel de cataloage electronice în toate şcolile din ţară. Parlamentarii spun că sistemul va creşte performanța elevilor, iar aceştia cred că profesorii şi părinţii vor comunica mai bine.

Aleşii au lăsat şcolilor libertatea de a decide ce sisteme informatice pot folosi. Până când legea va fi adoptată, profesorii pot pune la punct astfel de sisteme pe cont propriu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE